Valper til salgs

Schapendoes valper.

Urtehagens Osmanthus Ina. Venter valper i Oktober. Vi skal selv beholde valp etter dette valpekull. 

4 valper vart født den 14.10. 2020.

2 Jenter og 2 gutter. Alle brune.

Alle solgt.

 

Det er planlagt schapendoes valper til Vinteren 2021 og Russisk Tsvetnaya Bolonka valper til våren 2021. 

Begge rasene er allergivennlig og røyter lite

 _____________________________________ 

 

 

Valper etter friske, rasetypiske foreldre. Våres mål er å avle frem hunder med god helse og gemytt som fungerer bra i hverdagen og i div aktiviteter. 

Hjemme hos oss blir dem godt vant til alle hjemmelyder som støvsuger, tv, oppvaskmaskin osv.

De har daglig omgang med andre hunder. Vi ønsker å ha god kontakt med deg som valpekjøperne og
du som valpekjøper kan ringe oss når dere trenger noen å prate med eller trenger råd.

Ormkurer er selvfølgelig fulgt opp, de har smakt på det meste en valp kan få smake på.

Valpene er vant til å kjøre bil.
Dem vil bli levert med helseattest, id chip, første vaksine, valpepakke, stamtavle og kjøpskontrakt.
Dem ønsker seg nye eiere som har tenkt godt igjennom hva det vil si å ha hund.

Valpen ønsker seg noen å leke med, et fang å ligge i, koselige gå turer, næringsrik mat, besøk hos veterinær ved behov.

Sosialisering og gjerne et valpekurs eller annen moro.
Tilbake lover de og gi mange år med glede kjærlighet og kameratskap. Du får en kompis som elsker deg og alle dine.

Høres dette ut som noe for deg\dere så ring for en hyggelig prat og kom gjerne på besøk og hils på oss.

 

For mer opplysninger gå til Urtehagens kennel på FB og på min FB side.

Ved interesse ta kontakt på epost: ingunn@hipas.no

eller ring Ingunn Nilssen på

Tlf 95750195

 

Historikk:

Schapendoes er en gjeterhund med røtter tilbake til 1800-tallet. På den tiden var det gjeterhunder over hele Nederland der det fantes kveg og saueflokker. Datidens schapendoes var sannsynligvis noe annerledes enn dagens, bl.a. hadde de litt mindre og tynnere pels.

Gjeterne verdsatte rasen for arbeidslyst og for evne til å lære. Arbeidsoppgavene bestod i å samle og hente saueflokken, og å drive og holde styr på den. Schapendoes ble også brukt som vakthund. Som en konsekvens av at sauene forsvant eller at antallet ble redusert fra hedeområdene, ble også antall schapendoes redusert. Rasen var derfor på vei til å dø ut, men takket være kynolog P.M.C. Toepoel har vi det vi i dag kjenner som schapendoes.

Egenskaper/Mentalitet:

Schapendoes er en gjeterhund som ble brukt, og også i dag brukes, for å gjete saueflokker. På grunn av dette er det nødvendig at rasen har stor utholdenhet, og er smidig og rask. Evnen til å hoppe er viktig, så vel som at den skal være intelligent og selvstendig.

I dag brukes rasen hovedsakelig som familiehund. Harmonisk bygget gjeterhund, oppmerksom og modig. Intelligent, vaktsom, glad, livlig, vennlig og temperamentsfull. Rasen er meget lojal og hengiven.

Størrelse/Utseende:

Rasen er lettbygget og langpelset, med mankehøyde på 40-50 cm. Rasen har lette og fjærende bevegelser, og spesielle evner til å hoppe.

En schapendoes har tykk pels med tilstrekkelig underull. Pelsen skal være lang, rundt 7 cm eller lengre på bakparten. Pelsen skal være lett bølgete. Pelshårene vokser meget tett sammen, de er fine og tørre. Rasen skal ha en fyldig hårtopp på hodet, og også mustasje og skjegg.

Pelsstell:

Rasen krever en del pelsstell. Rasen skifter pels flere ganger før den blir voksen. I perioden fra 18 måneder, ved andre pelsskift, begynner den voksne pelsen å komme. Norsk Schapendoesklubb anbefaler en daglig omgang med børste på utvalgte steder - under armene, rundt nakken, på magen og bak ørene i perioden rundt andre pelsskift.

Når hunden får den voksne pelsen vil det klare seg å børste gjennom en gang i uken – eller hver annen uke. Noen kan greie seg med gjennombørsting 1 gang pr. mnd. Se klubbens nettsider for mer informasjon rundt pelsstell.

https://www.nkk.no/getfile.php/132801-1525258316/Filer/Rasestandarder%20-%20nedlastingssenter/Gruppe%2001/Schapendoes%20FCI%20313.pdf


Beskrivelse

Russisk Tsvetnaya Bolonka.

Russisk Tsvetnaya Bolonka er en liten russisk selskapsrase som er sosial, nysgjerrig og lettlært. Bolonka tilhører Bichongruppen, som for eksempel Bichon a poil frise, Bolognese, Coton de Tulear, Bichon havanais, Løwchen, Malteser. Som sine nevnte slektninger røyter Bolonken lite og aksepteres derfor av noen allergikere. Pelsen skal være lang, med krøller eller bølget pels, alle farger tillates unntatt hvit. 

Fordi rasen er så ung eksisterer bare en begrenset standard. Selv søsken varierer i kroppsbygning, pelskvalitet, tegninger, farge og andre karakteregenskaper. En Bolonka er en åpen og lojal familiehund som har evnen til å sjarmere de fleste i senk. Det er en sosial hunderase med mye fart og glede, men som samtidig har evnen til å tilpasse seg sin eiers livsstil og aktivitetsnivå. 
Du får en kompis som elsker deg og alle dine.

https://www.nkk.no/getfile.php/132618-1525862512/Filer/Rasestandarder%20-%20nedlastingssenter/Gruppe%2009/Russkaya%20tsvetnaya%20bolonka%20FCI%20000.pdf

Valpene selges ikke gjennom e-post eller tlf.  Kun gjennom et personlig besøk hos oss. Ring så tar vi oss en prat. 


Tlf mobil. 95750195
e-post : ingunn@hipas.no
Facebook : Urtehagens kennel.
Facebook : Ingunn GjerdeLindholm Nilssen Urtehagens